Nytt kapitel

Midsommarveckan seglar vi en Bavaria 47 Cruiser och då är båten full men veckan innan från den 11-18 juni finns platser kvar, det lär fyllas på under våren så hör av dig i tid om det suger i seglingstarmen!

Ett riktigt gott, nytt, spännande och inspirerande år önskar jag er alla, alla er som tidigare bordat min skuta på böljan blå i Medelhavet, alla er som står på tur och alla er som av outgrundlig anledning inte tar vara på denna ”tur”.
Hursomhelst sitter jag här vid köksbordet - medan mörkret tätnar utanför husknuten - och längtar efter ljusare tider, denna längtan har fått ny näring vid årsskiftet eftersom det börjar ramla in bokningar för seglingsveckor till sommaren.
Vecka 24 börjar fyllas på, vecka 25 är fullbokad likväl som vecka 37, vecka 35 har det bokats en dubbelhytt varför minst två hytter är lediga.
Jag har en känsla av att sommarens seglingsveckor kommer att bokas relativt tidigt detta år, varför jag vill uppmuntra dig att boka i tid, om det suger i seglingstarmen.
Min önskan är nämligen att mina vänner i livet och på Facebook, ska ha förtur till minst en oförglömlig seglingsvecka till sommaren, hitintills har vänner och vänners vänner bokat seglingsveckor så att kalendern blivit full – så tror jag att det blir även sommaren 2016.
Vi hörs!

Sitter just nu i ett gammalt stenhus i gamla stan på Rhodos, långt ifrån de kommersiella stråken, här sitter jag ensam med en gråvit katt och begrundar alla underbara seglingsveckor denna säsong.         Jag tänker tillbaks på alla spännande dagar, människor och minnen ifrån våra dagar och veckor tillsammans.

Det smyger sig på en känsla av att jag lever i den bästa av två världar, dels lever jag i den helt underbara Medelhavsvärlden samtidigt som jag har förmånen att återvända till ett fantastiskt land av fred, någorlunda jämlikhet, stabilitet, välfärd och social trygghet. 

Trots att jag för närvarande trivs alldeles utomordentligt bra i denna underbara del av världen, börjar jag längta efter att ge mig ut på jakt efter höstkantareller i Hälsinglands storskog, bära in ved till köksspisen och skotta snö framöver.

När sedemera ryggen kroknat av allt snöskottande vet jag av en begynnande längtan över att återvända till Medelhavets klarblåa vatten, där jag hoppas på att dela alla underbara upplevelser med Dig som läser dessa rader just nu - hör av dig i tid eftersom bokningar ramlar in i skrivande stund.

 

Borta bra men hemma bäst, efter en månad med blå himmel, strålande sol, segling, bad, god o nyttig mat och härliga upplevelser, känns det ändå bra att återvända hem till vårt grönskande avlånga land.
Alldeles särskilt bra känns det med tanke på att seglingsveckorna fungerat otroligt bra och att alla mina seglande vänner verkar nöjda och belåtna.
Nu väntar en ovanligt lång hemmavistelse innan jag mönstrar på igen i slutet av augusti, de tre första veckorna i september är i princip fullbokade, i den mån som det ramlar in intresseanmälningar kan det bli aktuellt att boka båt även sista veckan i september och den första veckan i oktober.
Nytt för i år är att vi har tillgång till ett vackert stenhus på ön Chalki sydväst om Rhodos, huset är en del i vårt nya ”basläger” som i sin tur innebär att mina seglingsveckor framöver utgår ifrån denna vackra ö. (Tidigare har seglingsveckorna utgått ifrån Rhodos).
Detta innebär också en möjlighet att kombinera segling och boende på land för dem som vill pröva segling i mindre portioner, detta koncept kommer jag att informera mer om senare.
Till dess, ha en riktigt skön sommar!

Hälsningar från Skepparen