I väntan på ett gränserna öppnas

Första seglingsveckan bokad och klar, andra veckan är på gång, i år förlägger jag seglingsveckorna till juni och september. Förutom segling fokuserar vi nu alltmer på möjligheten att bedriva olika slags kurs- och temaveckor på den lilla underbara ön Halki strax utanför Rhodos sydvästra hörn.
Några temaveckor är inbokade men fler ryms i kalendern, slå en signal eller skriv en rad om du/ni vill tillbringa en vecka i detta paradis på jorden.
076-7925577
goranthyback@gmail.com

Vår och sommarhälsningar från Göran Thybäck

Efter drygt tre månader i den grekiska övärlden, är det dags att på hemmaplan summera sommarens äventyr, då kan jag bara konstatera att allt varit helt fantastiskt underbart. Av alla 28 deltagare på mina seglingsveckor – drygt hälften ifrån Nordanstig – har alla utan undantag uttryckt sin glädje över alla de upplevelser som vi erfarit tillsammans.
I egenskap av Skeppare och anordnare av dessa seglingsveckor känner jag en stor tacksamhet över alla underbara människor som berikat mitt liv under dessa dagar och veckor, att alla dessa våra gemensamma upplevelser tilldrar sig på Medelhavet – gör knappast saken sämre.
Sista veckan i September tillbringade jag på vår lilla underbara ö Halki, vilket i sin tur har sin förklaring i att vi anordnat en målarkurs just denna vecka, det handlade om nio kvinnor ifrån Nordanstig – förutom två – som under ledning av Kerstin Wahlman lät sin kreativitet flöda under den klarblåa himmelen.
Detta med olika former av kurser och utbildningar på Halki är ett koncept vi tror på, till våren kommer Helena Fogelberg att ha en yogakurs på vår älskade ö, fler kurser är på gång men är ännu i sin linda.
När nu höstmörkret lägger sig är det dags att börja planera nästa säsong, hör av dig om det suger i seglingstarmen eller om du bara vill bo eller anordna en kurs i vårt paradis på jorden!
Hör av dig till Göran Thybäck,
goranthyback@gmail.com
076-7925577

 

Efter 7 veckor i den Grekiska övärlden, sitter jag åter vid vårt gamla kära köksbord i ett hus på en bergsknalle i Mellanfjärden. Det bekymrar mig inte att himmelen är grå och att det vankas regn - ser faktiskt fram emot den utlovade regnskuren som sätter fart på den frodiga växtligheten i vårt avlånga land.
Det är alltid en speciell känsla att återvända hem med härliga minnen, bilder och erfarenheter i bagaget, och att få tid att i lugn och ro planera kommande seglingsveckor i augusti och september.
De kommande seglingsveckorna är i princip fullbokade förutom veckan 27 augusti - 3 september där det finns en dubbelhytt ledig, eventuellt kan det också finnas plats under veckan 17- 24 september.

Nedräkningen har börjat, nästa Onsdag seglar jag net båten ifrån Rhodos till vår underbara lilla ö Chalki där äventyret börjar.

På stigen mellan vårt hus och närmaste Taverna träffade jag en kompis som övervakar varje steg jag tar på mina dagliga promenader - det känns tryggt!