Stressen har lagt sig!

Trygg hamn inför vidare färd söderut.
 

Efter Arkesund tog jag ett stort språng på 56 sjömil till den lilla ön Idö strax utanför Västervik, ungefär halvvägs - där jag knappt såg land - fick jag besök av en liten fågelunge, närmare bestämt en Grå Flugsnappare.

Detta besök livade upp och det var trevligt att få sällskap ombord av denna fågel som efter en stunds vila flög omkring och undersökte allt på båten, till sist satte hon sig på min fot och såg nöjd ut.

I morron funderar jag på att ta sikte mot Byxelkrok på Öland, för att fortsätta till Borgholm och vidare söderut, natti, natti!

Efter Dalarö styrde jag kosan mot Nynäshamn där jag lade till med boj, vilket inte var den lättaste saken i världen, att få tamp i bojen i fören samtidigt som aktertampar ska fästas vid bryggan är ingen lätt uppgift, men träning ger färdighet.

Efter Nynäshamn la jag ut en bäring till Arkesund där jag befinner mig just nu, här mötte mig min käre kusin Ingemar och hans fru Katarina som bjöd på förtäring och två tunga kassar med skaffning.

Efter Sandhamn styrde jag kosan mot Dalarö där vår dotter med vän slöt upp och var mig behjälplig att angöra en brygga, töserna bjöd sedan på rostbiff och potatissallad i sittbrunnen i den varma kvällssolen.

Förutom föda till Skepparen fick jag ta emot ett antal klädesplagg som tacksamt mottogs, det var en härlig känsla att bli ompysslad av ungdomarna.

Resan från Rådmansö till Sandhamn tog sin tid, vädret var gynnsamt initialt men i ett senare skede blev det lågtryck, hårda vindar, regn och svårt att navigera, till sist angorde jag en brygga på Sandhamn.
Det var en befrielse att i kvällssolen ta av alla blöta kläder och hänga dem på tork, gå in i kajutan. slå på värmen och angöra en delikat middag av gårdagens revbensspjäll och stekt potatis med en specialkomposerad sås.
Nu återstår planering för morgondagens etapp som eventuellt bli Nyköping, natti natti!