I väntan på ett gränserna öppnas

Under ett antal år har jag hyrt segelbåt för att erbjuda vänner och vänners vänner oförglömliga seglingsveckor i Medelhavet, alla dessa veckor har varit helt underbara och jag minns dem med stor glädje.
Eftersom detta med att hyra båt är väldigt kostnadskrävande och omständligt, har vi landat i ett beslut om att investera i en egen båt, vilket blev verklighet för några veckor sedan då vi köpte en Wasa 55:a i Västervik.
Denna segelbåt byggdes i endast 67 exemplar och betraktas som ”havets vinthund”, båten är 44 fot lång men endast 2.5 meter bred, med andra ord är båten oerhört smäcker och byggd för segling, trots dess slanka linjer finns det tre dubbelhytter och två stickkojer.
Denna båt kommer att seglas ner till vår lilla ö Halki i Grekland under våren/försommaren 2020, där det bland annat handlar om att segla inomskärs längs den Kroatiska kusten, via Corfu, Lefkas, Korintkanalen och vidare ner mot Halki.
Hör av dig om du vill segla med under några av dessa veckor, tilläggas bör att du kan kombinera segling med boende i vårt lilla underbara hus på Halki, där du bor på land men utnyttjar vår segelbåt till olika dagsutflykter till underbara platser, vikar, stränder och laguner runt vår underbara ö.
Hör gärna av dig i tid eftersom dessa seglings- och boendeveckor har en tendens att bli uppbokade relativt snabbt, inte minst med tanke på att själva prisbilden ligger långt under det normala.

Denna seglingsvecka bjöd på det mesta, vädret var stabilt med sol och blå himmel men vindarna växlade från stiltje till kuling, sista dagens långfärd från Tilos till Rhodos bjöd på en underbar segling i en behagling slör med vind runt 10 sekundmeter.
Denna vecka hade vi en relativt står båt, en 46 fots Bavaria som seglade förträffligt,enda missödet var att vi förlorat en fender men besättningen var solidarisk och delade på kostnaderna för inköp av en ny.
Hör av dig om det suger i seglingstarmen! 

Så har några dagar gått sedan vi lämnade vårt avlånga land, denna sommar blir det endast någon eller några enstaka veckor som jag hyr segelbåt för att i glada vänners lag segla omkring bland alla dessa underbara öar i Dodekaneserna (Tolvöarna runt Rhodos).
Att vi tar det extra lungt med seglingen denna sommar har sin förklaring i att jag just i dagarna håller på med att slutföra min tredje bok "Om makten och det myndiga medarbetarskapet" med underrubriken "Om konsten att montera ner maktstrukturerna inifrån".
Därutöver behöver vi tid för att spana efter egen båt, och då behövs det gott om tid och utrymme för eftertanke.
Men, trots allt, om du vill segla med mig i september så ordnar vi det med eller utan egen båt, då är det bara att höra av sig till Skepparen Göran Thybäck, 076-7925577 eller till goranthyback@gmail.com

Första seglingsveckan bokad och klar, andra veckan är på gång, i år förlägger jag seglingsveckorna till juni och september. Förutom segling fokuserar vi nu alltmer på möjligheten att bedriva olika slags kurs- och temaveckor på den lilla underbara ön Halki strax utanför Rhodos sydvästra hörn.
Några temaveckor är inbokade men fler ryms i kalendern, slå en signal eller skriv en rad om du/ni vill tillbringa en vecka i detta paradis på jorden.
076-7925577
goranthyback@gmail.com

Vår och sommarhälsningar från Göran Thybäck