I väntan på ett gränserna öppnas

Denna seglingsvecka bjöd på det mesta, vädret var stabilt med sol och blå himmel men vindarna växlade från stiltje till kuling, sista dagens långfärd från Tilos till Rhodos bjöd på en underbar segling i en behagling slör med vind runt 10 sekundmeter.
Denna vecka hade vi en relativt står båt, en 46 fots Bavaria som seglade förträffligt,enda missödet var att vi förlorat en fender men besättningen var solidarisk och delade på kostnaderna för inköp av en ny.
Hör av dig om det suger i seglingstarmen! 

Så har några dagar gått sedan vi lämnade vårt avlånga land, denna sommar blir det endast någon eller några enstaka veckor som jag hyr segelbåt för att i glada vänners lag segla omkring bland alla dessa underbara öar i Dodekaneserna (Tolvöarna runt Rhodos).
Att vi tar det extra lungt med seglingen denna sommar har sin förklaring i att jag just i dagarna håller på med att slutföra min tredje bok "Om makten och det myndiga medarbetarskapet" med underrubriken "Om konsten att montera ner maktstrukturerna inifrån".
Därutöver behöver vi tid för att spana efter egen båt, och då behövs det gott om tid och utrymme för eftertanke.
Men, trots allt, om du vill segla med mig i september så ordnar vi det med eller utan egen båt, då är det bara att höra av sig till Skepparen Göran Thybäck, 076-7925577 eller till goranthyback@gmail.com

Första seglingsveckan bokad och klar, andra veckan är på gång, i år förlägger jag seglingsveckorna till juni och september. Förutom segling fokuserar vi nu alltmer på möjligheten att bedriva olika slags kurs- och temaveckor på den lilla underbara ön Halki strax utanför Rhodos sydvästra hörn.
Några temaveckor är inbokade men fler ryms i kalendern, slå en signal eller skriv en rad om du/ni vill tillbringa en vecka i detta paradis på jorden.
076-7925577
goranthyback@gmail.com

Vår och sommarhälsningar från Göran Thybäck

Efter drygt tre månader i den grekiska övärlden, är det dags att på hemmaplan summera sommarens äventyr, då kan jag bara konstatera att allt varit helt fantastiskt underbart. Av alla 28 deltagare på mina seglingsveckor – drygt hälften ifrån Nordanstig – har alla utan undantag uttryckt sin glädje över alla de upplevelser som vi erfarit tillsammans.
I egenskap av Skeppare och anordnare av dessa seglingsveckor känner jag en stor tacksamhet över alla underbara människor som berikat mitt liv under dessa dagar och veckor, att alla dessa våra gemensamma upplevelser tilldrar sig på Medelhavet – gör knappast saken sämre.
Sista veckan i September tillbringade jag på vår lilla underbara ö Halki, vilket i sin tur har sin förklaring i att vi anordnat en målarkurs just denna vecka, det handlade om nio kvinnor ifrån Nordanstig – förutom två – som under ledning av Kerstin Wahlman lät sin kreativitet flöda under den klarblåa himmelen.
Detta med olika former av kurser och utbildningar på Halki är ett koncept vi tror på, till våren kommer Helena Fogelberg att ha en yogakurs på vår älskade ö, fler kurser är på gång men är ännu i sin linda.
När nu höstmörkret lägger sig är det dags att börja planera nästa säsong, hör av dig om det suger i seglingstarmen eller om du bara vill bo eller anordna en kurs i vårt paradis på jorden!
Hör av dig till Göran Thybäck,
goranthyback@gmail.com
076-7925577