I väntan på ett gränserna öppnas

www.seglaimedelhavet.se

Nästa års seglinskoncept handlar om att segla runt i den Grekiska övärlden för att uppleva värmen, solen, vattnet och allt övrigt som en semestervecka i Medelhavet kan innebära.

Därutöver erbjuder vi Dig särskilda temaveckor som bland annat kan handla om att utforska den Grekiska övärldens enorma blomsterprakt och alla de olika örter som bringar läkedom och hälsa till vår kropp.
Dessutom finns det möjlighet att kombinera segling med möjligheten att vandra över höga berg och djupa dalar, där Du äter lunch i en olivlund med vidunderlig utsikt, för att något senare klättra ner till en lagun varifrån du simmar ut till vår båt där du får avnjuta en kvällsmat av havets läckerheter.
I den mån som Du vill utforska den spännande vegetationen under ytan, finns det möjlighet att pröva dykning under ledning av auktoriserad dykningsledare.

Om Du dessutom vill dyka ner i mer existentiella djupa vatten, finns det möjlighet att vara deltagare i en vecka där samtalet handlar om ”vår stund på jorden”, där vi resonerar utifrån min första bok ”Att leva livet levande”.
I denna underbara miljö finns det möjlighet att skräddarsy olika former av temaveckor där Du kan bo i vår båt eller i vårt hus på den extraordinära underbara ön Halki sydväst om Rhodos.
För övrigt har vi haft väldigt uppskattade målarkurser och vinprovningsdagar på vår lilla ö, här finns med andra ord alla möjligheter att förverkliga våra livsdrömmar.

Hör av Dig om Du vill bli del av en vecka i Medelhavet där Du kan förverkliga dina livsdrömmar och samtidigt få ett minne för livet, denna sommar testar vi konceptet och Du blir en del av experimentet inför nästa säsongs mer professionella fortsättning.

 

 

Det finns ingen video

Senaste inlägget på denna sida handlade om att Theodora får vila i Västervik tills dess gränserna öppnas hela vägen ner till Grekland, men som läget ser ut just nu har vi beslutat att vänta med resan till Grekland som förhoppningsvis blir av våren 2021.

Därför har jag seglat Theodora från Västervik hem till Mellanfjärden i Hälsingland, där det troligen blir vinterförvaring på Hudiksvalls marina.

På seglingen ifrån Västervik till Gävle hade jag nöjet att ha min goda kusin Ingmar som co-skipper, denne kusin är en gammal orienterare varför han uppskattade att jag inköpt papperssjökort för i princip hela resan. Detta innebar i sin tur att han blev en alldeles utomordentligt lämplig styrman på en resa där jag i egenskap av kapten kunde slappna av och njuta under dessa underbara dagar med sol, blå himmel och lagom vind.

Att segla genom Stockholms skärgård var en fantastisk upplevelse, inte minst alla underbara hamnar i Arkösund, Nynäshamn och inte minst den lilla pittoreska hamnen Ramsmora på Möja, sedan fortsatte färden till Arholma och Gävle där styrman mönstrade av.

I Gävle fick vi ett minnesvärt mottagande av vår gamla vän Annmarie Ahlenius som bjöd på gott hembakat bröd med en helt fantastisk hemmagjord sylt, dagen efter låg dimman tät, men när den lättat seglade jag ensam den sista sträckan mot Mellanfjärden.
Om det inte vore för att dimman försenade resan varför jag tvingades till mellanlandning i Hudiksvall, där jag ryggskott till trots sökte upp en taverna där jag på takterrassen avnjöt en härlig hamburgare och pilsner.

Den sista dagen på resan var det stiltje och dimma, men när jag närmade mig Jättholmarna var sikten god och jag puttrade rakt in i den nedgående kvällssolen på väg mot Mellanfjärden, där Ingrid väntade och hade bokat bord på restaurang Sjömärket. Denna kväll blev en värdig avslutning på en minnesvärd saglats där vädergudarna visat sig från sin bästa sida, nu har jag Theodora på hemmaplan och kan i lugn och ro utrusta henne inför framtidens strapatser.

Det är inte alltid det blir så som man tänkt.

För egen del var planen att jag och Theodora ( vår nyinköpta Wasa 55:a) skulle segla till Trawemunde, lastas på en trailer till Koper i Slovenien för att därefter segla till vår hemmahamn på Halki sydväst om Rhodos, planen var att detta skulle ske i mitten av april.

Men likt många andra måste planerna justeras, det gäller att gilla läget och att sitta lugnt i båten, faktum är att dessa ändrade planer är för oss en välsignelse.

Inte minst på grund av att det kräver tid att bekanta sig med en ny båt och att sätta sig in i hur allt fungerar.

Denna värdefulla tid finns nu att tillgå, en ny stående rigg är på plats, en bälg till motordrevet har installerats och nya ledningar för gasol är på gång, allt detta handlar om krav från försäkringsbolaget.

I skrivande stund är allt fixat och klart, båten ligger tryggt i hamn vid Gunnebo båtklubb, om någon vecka eller två forslas båten till en hamnplats i Västervik, där hon får vila tills dess att gränserna öppnas.

Som det ser ut just nu kommer våra kommersiella seglingsveckor att ta ett sabbatsår, denna sommar kommer vår nyanskaffade segelbåt (Wasa 55) endast att nyttjas för privat bruk, vilket i sig inte utesluter att ”släkt och vänner” mönstrar på och gör oss sällskap på böljan blå.

Tilläggas bör att innan båten kommer på plats på Halki, finns det möjlighet att mönstra på som ”matros” på en delsträcka längs den Kroatiska kusten via Albanien, Korfu, Korintkanalen och vidare mot Halki.

Som sagt, vill du mönstra  på en vecka eller fler i tidsspannet från slutet av April fram mot mitten av Maj, är det bara att höra av sig.