Båt och inredning

Wasa 55 är en väldigt unik och speciell segelbåt, båten byggdes i endast 67 exemplar och när den första båten ”Ragnarök lll” tävlade i ”Tjörn runt” med 900 startande båtar var hon först i mål och satte banrekord, först i mål var hon därefter fyra år i rad.

Havets Lamborghini

 Båten är helt enkelt byggd för segling och när den gamle konstruktören Harry Becker tillsammans med sin yngre kollega Leif Ängermark ritade båten, hämtade de inspiration ifrån den klassiska Skärgårds 55:an.
Målsättningen med konstruktionen vara att Wasa 55:an skulle vara en båt som tåldes att seglas på havet, hade ståhöjd och kunde hanteras av en person samt att hon gjorde minst 10 knop redan i 7 m/s.
Wasa 55 är med andra ord havets motsvarighet till vägarnas Lamborghini, att äga en sådan raritet  och att dessutom få stå vid rodret på en färd mot Medelhavets turkosblåa vatten, är mer än man kan drömma om.

En skönhet även på insidan.

Inne i båten är det ståhöjd och gott om utrymme, de två sofforna kan enkelt omvandlas till två bäddar.

Längst fram i fören finns det en rymlig dubbelhytt.

Nödvändiga detaljer!

Mellan dubbelhytten i fören och salongen finns det elektrisk toalett, handfat och goda stuvutrymmen, efter mina år med hyrbåtar föredrar jag numera en riktig toalett som fungerar än två eller tre som aldrig fungerar.

Från ovan.

Så här ifrån ovan märker vi hur vackra linjer denna skönhet har.