Axplock ur en vecka

Första dagen

Seglingsveckan börjar på den underbara ön Halki, en bit utanför Rhodos sydvästra del, där vi kliver ombord på vår segelbåt. När allt är stuvat och klart lägger vi ut en kurs mot en av de så kallade "Tolvöarna" runt Rhodos.

Förslagsvis tar vi den första dagen sikte på den underbara ön Symi, cirka tre timmars segling från vår hemmahamn.

Kanske en av de mest underbara platserna på jorden, den vackra viken ligger på Symi som är första dagens resmål.
Dag 1
Magiska ögonblick

Dag 2

Dag nummer två seglar vi mot den vackra vulkanön Nisseros, där vi bland annat besöker en aktiv och svavelosande vulkan och ett av den grekiska övärldens vackraste torg.

Om vinden mojnar stannar vi till för att ta ett dopp på hundra meters djup - sen smakar det bra med lunch.
Beskrivning

Dag 3

Den tredje dagen far vi söder ut, närmare bestämt till ön Tilos, där vi troligen hyr några scootrar som tar oss upp till ett spännande kloster på toppen av ön högsta berg.
Den är inte heller osannolikt att vi på kvällen hälsar på Antonio och hans familj, som driver en restaurang på norra delen av ön.

Dag 4 och 5

Den fjärde dagen bär det iväg mot en av mina favoriter, vilket handlar om ön Chalki utanför Rhodos syvästra hörn, här händer det att vi ibland stannar en dag extra, inte minst för att hinna njuta av grannön Alimia.

Än så länge är det gott om utrymme, men framåt kvällen blir det trångt på bryggan.
Katarina vid ratten!
Katarina bor på Chalki där hon jobbar på sin storebrors lilla "lanthandel", en dag bjöd jag med henne på en seglingstur till grannön, det var första gången hon var på en seglingsbåt - och hon var verkligen lycklig.

Dag 6

Om vi stannar en extra dag på Chalki är vi framme vid den sjätte dagen, då vi seglar veckans längsta sträcka upp till en vacker vik på den turkiska sidan.
Här blir det att njuta av en alldeles utomordentligt god buffé, varefter vi sover som stockar tills dess vi vaknar med soluppgången och känner av hur det nybakade brödet doftar ända ut till bryggan.
Det är Mustafas fru som varje morgon bakar bröd i bergsugnen alldeles vid bryggan.

Cirkeln är sluten!

Efter frukost med nybakat bröd, är det dags för den sista etappen till hemmahamnen på Halki, här kan mina gäster stanna på Halki eller bo på Rhodos sista natten innan hemfärd.